**The given data is-**

**He spends 40% of his salary o Food....(1)**

**Then, 1/3rd of remaining on trasport...(2)**

**Then, 50% of the remaining on other items...(3)**

**And, (HIS TOTAL INCOME)-(1+2+3)=Rs. 450. .....(4)**

**----------------------------------------------------------------**

**Now, Let his total income be Rs. 100 (say)**

**Therefore, Amount he spends in (1)=40% of Rs100=Rs. 40**

**Remaining = (100-40)=Rs 60**

**From this, he spends 1/3rd on transport...(Given)**

**Therefore, Amount spend ion Transport= 1/3 of Rs. 60= Rs. 20**

**Again, Remaining= (60-20)= Rs. 40 **

**From this, he spends 50% on other items...(Given)**

**Therefore, Amount spent on other items=50% of Rs. 40= Rs. 20**

**Therefore, His Saving =Rs.(40-20)= Rs. 20 (According to eq (4))**

**Now, apply Unitary Method-**

**Here, Let his income be Rs (x).**

** When his income is Rs. 100 -----------> His savings is Rs. 20**

**Therefore, When his income is Rs. (x) ------------> His Savings will be Rs. 450**

**By cross multiplication, we get-**

**x= Rs(45000/20) =Rs.2,250.....(Ans)**

**---------------------------------------------Q.E.D------------------------------------------------**

By: Nikhil Ahirrao, 7 years ago